Zināmi Rīgas restorānu nedēļu datumi

фото

Izklaide | 2014. gada 13. janvārī plkst. 14:29

Turpinot Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) sadarbībā ar Pavāru klubu aizsākto projektu "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga", arī šogad restorāni saviem apmeklētājiem piedāvās maltītes no katrai sezonai raksturīgiem produktiem. Tāpat projekta ietvaros tiks rīkotas divas Rīgas restorānu nedēļas – pavasarī un rudenī.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļa norisināsies no 5.-11.maijam, kad daba mostas pēc aizvadītās ziemas, savukārt Rudens Rīgas restorānu nedēļa būs no 13.-19.oktobrim – laikā, kad izbaudīt bagātīgo rudens ražu. Šajās nedēļās restorānu šefpavāri piedāvā nobaudīt īpaši izstrādātas trīs ēdienu maltītes – uzkoda, pamtēdiens un deserts - par pievilcīgu cenu.

"Pagājušajā gadā Rīga kā Baltijas gastranomijas galvaspilsēta sevi pilnībā attaisnoja – restorānu nedēļās tika pasniegtas varāk nekā 10 tūkstoši īpašo piedāvājumu. Tas liecina, ka ne vien tūristi, bet arī vietējie iedzīvotāji iepazīst restorānu kultūru. Pozitīvi, ka Rīgas restorānu nedēļa, kas tiek organizēta projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga" ietvaros iedvesmo ne vien galvaspilsētas šefpavārus – par līdzīgiem projektiem sāk runāt arī citās Latvijas pilsētās. Tāpat šogad sadarbībā ar restorāniem un kafejnīcām turpināsim piedāvāt pilsētas iedzīvotājiem un viesiem katrā sezonā atklāt un nobaudīt īpašus Latvijas virtuves ēdienus, ko šefpavāri pagatavos no katram gadalaikam raksturīgiem vietējiem produktiem, kas izvēlēti konsultējoties ar Pavāru klubu," skaidro RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Pavasara mēnešos (marts – maijs) tiks gatavoti īpaši mūsdienu Latvijas virtuves ēdieni no kazas siera, zaķskābenēm un bisītēm. Vasaras ēdienkartēs (jūnijs – augusts) atradīsiet zirņus, vēžus un ērkšķogas. Rudens mēnešos (septembris – novembris) restorānu ēdienkartēs atradīsiet aronijas, medu un Baltijas buti, savukārt ziemā (decembris – februāris) garšas kārpiņas tiks lutinātas ar ēdieniem, kas pagatavoti no pākšaugiem, pētersīļa saknes un teļa aknām.

Projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga" mērķis ir stiprināt Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu un vienlaikus veicināt restorānu kultūras attīstību Rīgā. Tāpat kā 2013.gadā, arī šogad, uzņemot Rīgā ārvalstu žurnālistus, īpašs akcents tiks likts uz Latvijas galvaspilsētas gastranomisko piedāvājumu.

Kopumā projektā 2013.gadā piedalījās vairāk nēkā 30 restorāni un kafejnīcas.

Komentāri