Neparastākās olu krāsošanas metodes!

фото

Izklaide | 2014. gada 19. aprīlī plkst. 11:10

Tuvojas Lieldienas! Olu krāsošanas un mainīšanās tradīcijas ir zināmas katram. Krāsainie atribūti, kurus mēz izmantojam olu krāsošanai, simbolizē Kristus augšāmcelšanos.

Klasika – sīpolu mizas

Šīs vecmāmiņu izmantotais olu krāsošanas veids joprojām ir aktuāls. Tā rezultātā var iegūt sarkanas olas, tāpat arī dzeltenas un brūnas – atkarībā no krāsošanas (olu mizu daudzuma) intensitātes un ilguma.

Dabas veltes – dabiskās krāsvielas

Daudzām dabiskām sastāvdaļām ir iekrāsošanas efekts. Tas ļauj iegūt dažādu krāsu un nokrāsu olas. Piemēram rozā krāsu var iegūt, izmantojot bietes sulu, gaiši dzeltenu – ar citronu, apelsīnu, burkānu, dzeltenu – ar bērzu lapām, kliņģerītēm. Zaļu krāsu var iegūt ar spinātiem un nātrēm, zilu krāsu nodrošinās kāposti, krēmkrāsu – kafija, bet violetu – vijolītes. Tiesa gan, dažas krāsvielas nav pārāk intensīvas, tāpēc olas tajās jāatstāj uz visu nakti. Jāpiebilst, ka dabiskās krāsvielas izmantojamas, sajaucot tās ar ūdeni un pielejot 1 ēdamkaroti etiķa. Iegūtais šķidrums jāuzvāra, jāatdzesē aptuveni 30 minūtes un tad jāvāra tajā olas.

фото

Krāšņums – dekupāža

Dekupāžas tehnika paredz salvešu izmantošanu. Vispirms ir jāuzvāra olas. Pēc tam jāizveido želatīna līme (želatīns jāsajauc ar ūdeni). Jāizvēlas piemērota salvete, jāatdala tās virskārta, jāpieliek plānā salvetes kārta pie olas un jāapsmērē tā ar līmi virzienā no centra pie malām.

фото

Marmora efekts

Neparasti izskatās marmora olas. Tam būs nepieciešams olu krāsas, augu eļļa un fantāzija. Jānokrāso olas dažādās gaišās un spilgtās krāsās, jāļauj tām nožūt, pēc tam tumšās krāsas jāsajauc ar ūdeni un katrā trauciņā jāpievieno viena tējkarote augu eļļa. Uzmanīgi jāsamaisa un pēc tam uz īsu brīdi jāiemērcē ola.

Zīda olas

Neparastas olas sanāk, ja tās krāso ar audumiem. Var izmantot zīda kaklasaiti vai, piemēram, lakatu. Apkārt jēlai olai jāaptin audums, tā, lai tas cieši pieguļ čaumalai, pēc tam pa virsu vēlreiz jāaptin krāsains kokvilnas audums. Ola jāliek vārīties, pievienojot ūdenim 3 ēdamkarotes etiķa.

фото

Komentāri