Izmēģini plātsmaizi ar ievārījumu!, Mixnews.lv

Izmēģini plātsmaizi ar ievārījumu! (3)

фото

Woman | 2014. gada 27. janvārī plkst. 07:47

Latviešu recepšu blogs "homemade.lv" piedāvā recepti plātsmaizei ar ievārījumu, kas lieliski papildinās karsti kūpošu tēju. Lai pagatavotu plātsmaizi vajadzēs 45 minūtes, un tad vēl stundu tās cepšanai.

Nepieciešams:

  • ~300 ml ievārījums
  • 2 olas
  • 1 glāze cukurs
  • 2 glāzes milti
  • 1 1/2 tējk. cepamais pulveris
  • Skābais krējums, kanēlis un cukurs/pūdercukurs vai kanēļa cukurs (nedaudz – plātsmaizes pārklāšanai)

1.Olas jāsakuļ ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu.

2.Jāpievieno kefīrs, jāiesijā cepamais pulveris un milti, turpinot maisīt ar putojamo slotiņu.

3.Pannā jāieklāj cepamais papīrs, uz tā jālej mīkla.

4.Pa virsu jāliek ievārījums tā, lai lielākā daļa mīklas būtu pārklāta ar ievārījumu.

5.Jāliek sakarsētā krāsnī (cepšanas temperatūra un laiks atkarīgs no tā, kāda lieluma un formas pannu izvēlēsieties. Es izmantoju apaļo formu un cepu šādi – pirmās 10 min 210° temperatūrā, izmantojot sildīšanas režīmu no augšas un apakšas, savukārt, pēc tam ~1/2 h cepu ~170°, izmantojot cepšanas režīmu no apakšas), gatavību jāpārbauda iebakstot ar kociņu un pārbaudot, vai mīkla nav šķidra un nelīp klāt

6.Karstai, tikko no cepeškrāsns izņemtai kūkai ar otiņu jāpārziež skābais krējums, jāpārkaisa ar cukuru un kanēli vai kanēļa cukuru

Komentāri 3
UOsispirms 4 gadiem
sastāvdaļās ir skābs krējums, bet pievienot vajag kefīru #es_šokā
UOsispirms 4 gadiem
sastāvdaļās ir skābs krējums, bet pievienot vajag kefīru #es_šokā
kārumniekspirms 4 gadiem
Cik tad kefīra jālej klāt?