Rīgas restorānos pavasarī – kazaspiena siers, zaķskābenes un bisītes

фото

Woman | 2014. gada 11. martā plkst. 13:35

Projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga", ko realizē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar Pavāru klubu, ietvaros šopavasar restorānos būs iespējams nobaudīt mūsdienu Latvijas virtuves ēdienus, kuru sastāvā būs iekļauts kazaspiena siers, zaķskābenes vai bisītes.

Kā norāda Pavāru kluba vadītāja un restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova, "šī pavasara sezona ir interesanta un atšķiras ar to, ka daļā restorānu būs iespējams nobaudīt īpašas sēnes – bisītes. Restorāni ar to atšķiras, ka tajos bieži vien izmanto produktus, kas ikdienā nav īpaši iecienīti mājas virtuvēs. Tas ir piedzīvojums arī pašiem apmeklētājiem – nogaršot ko tādu, ko ikdienā paši varbūt neuzdrošinātos gatavot."

Martā, aprīlī un maijā no augstāk restorānu ēdienkartēs atradīsiet tādus ēdienus kā kazlēngaļas zupa ar rudzu rupjmaizi, kaņepēm un zaķskābenēm vai bisīšu kaviārs ar lēni ceptiem ķirštomātiem, fritētu rukolu un garšaugu eļļu, vai kazas siera-baltās šokolādes kūka ar lavandas ziedu mērci un daudzus citus.

Projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga" mērķis ir stiprināt Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu un vienlaikus veicināt restorānu kultūras attīstību Rīgā.

Lai iegūtu papildu informāciju par projektu, kā arī iepazītos ar tā dalībniekiem un to speciālajiem piedāvājumiem, apmeklējiet: "www.liveriga.com/lv/7028"

Komentāri