Pagatavo veģetāro Thai Green Curry!

фото

Woman | 2014. gada 24. martā plkst. 07:34

Mājās pagatavojamo recepšu blogs homemade.lv piedāvā recepti Thai Green Curry, jeb Zaļais Tai Karijs. Galvenā sastāvdaļa ir zaļā karija pasta, ko tagad var nopirkt arī Latvijā. Tās sastāvā ir zaļie čilli pipari, sīpoli, citronzāle, koriandrs, zivju mērce, kaffir laima lapas, eļļa.

Vajadzēs:

pāris ēdk. zaļās karija pastas ( daudzumu regulē atkarībā no tā cik asu grib ēdienu), 1 bundžiņa kokosriekstu piena,pāris sīpolu, pāris ķiploka daiviņas, cukini, baklažāns, paprika, zaļās pupiņas, puķkāposts, saldētie spināti, zaļie zirnīši, 200 g sarkanās lēcas, 500 ml dārzeņu buljons, olīveļļa, basmati rīsi

фото

Pagatavošana:

1.Parasti pirmos iemērcu rīsus, 1 sauja uz cilvēku.

2.Katliņā olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus, beigās pieveno karija pastu, nedaudz samaisa.

3.Atsevišķi pannā apcep baklāžānu galabiņus lai pasautējas un kļūst mīksti.

4.Pievieno dārzeņus, spinātus, dārzeņu buljonu, lēcas, baklažānus un sautē kādas 20 min, kamēr dārzeņi mīksti.

5.Uzliek vārīties rīsus.

6.Beigās pievieno kokosriekstu pienu , samaisa, pagaida kamēr "uzmet burbuli" un gatavs:).

Lai uztaisītu rīsu bumbiņu, mazu tējas tasīti iesmērē ar olīveļļu, stingri piepilda ar rīsiem un apgāž uz šķīvja, pēc tam apkārt liek mērci.

Komentāri