Saldi kartupeļi piecās minūtēs!, Mixnews.lv

Saldi kartupeļi piecās minūtēs!

фото

Woman | 2014. gada 31. martā plkst. 17:24

Vienkāršs un sātīgs ēdiens vakariņām. Saldenais kartupelis, nedaudz pikanti sāļās rikotas un nekas vairāk nav vajadzīgs, raksta "cetrassezonas.lv".

Sastāvdaļas:

  • 900 g nomizotu saldo kartupeļu, lielās daivās
  • 8 šalotes sīpoli, nomizoti un pārgriezti uz pusēm
  • 4 ēd.k. eļļas cepšanai
  • 2 ķiploka daivas, nomizotas un ļoti smalki sakapātas
  • 5 zariņi timiāna
  • 250 g haricot pupiņu, pārgrieztas uz pusēm
  • 100 g arugulas
  • 50 g ricotta pecorina, ļoti plānās šķēlītēs
  • 50 g lazdu riekstu un valriekstu, sakapāti
  • 10–20 ml extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru, liec uz pannas kartupeļu daiviņas, sīpolus un timiānu. Uzlej eļļu, uzber sāli, piparus un visu samaisi. Liec cepties, līdz kartupeļi gatavi.

5 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno ķiploku. Kamēr dārzeņi cepas, katlā uzvāri verdošu ūdeni un liec iekšā pupiņas.

Vāri 5 minūtes un tad nokās. Liec aukstā ūdenī un atdzesē. Kad kartupeļi gatavi, izņem no krāsns. Pannas saturam pievieno pupiņas, arugulu un rikotas sieru.

Ja nepieciešams, uzlej vēl extra virgin olīveļļu. Visu samaisi. Liec traukos un pasniedz, uzberot riekstus.

Komentāri