Garda pavasara nātru zupa

фото

Woman | 2014. gada 20. aprīlī plkst. 11:17

Nātru zupa būs lielisks vitamīnu un minerālvielu avots. Zupa ir ne tikai veselīga. Pievienojot vārītu olu un ķiploku grauzdiņiem tā arī ļoti labi garšo.

Jaunajām nātru lapiņām vēl nav paspējuši izveidoties asumiņi, tāpēc tās nevajag blanšēt. Ja tomēr šķiet, ka lapiņas šķiet pārāk asas, aplejiet tās uz brīdi ar verdošu ūdeni.

фото

Nepieciešams:

  • 2 litri ūdens,
  • 300g cauraugušas cūkgaļas,
  • 100g miežu putraimu,
  • 3 kartupeļi,
  • 3 cieti vārītas olas,
  • skābs krējums,
  • lociņi,
  • nātres,
  • lauru lapas,
  • pipari,
  • sāls.

PAGATAVOŠANA

  • Katliņā ielej ūdeni un liek tajā vārīties strēmelītēs sagrieztu cūkgaļu.
  • Pievieno noskalotus miežu putraimus un vāra apmēram stundu.
  • Tad pievieno kartupeļus, sāli.
  • Kad kartupeļi gandrīz gatavi, zupai pievieno noskalotas un nosusinātas nātres (pirms tam nātres noteikti jāaplej ar verdošu ūdeni un jāpatur 10 minūtes).
  • Garšvielas pievieno pēc garšas.

Zupai var pievienot arī skābenes. Pirms pasniegšanas pievieno sagrieztu vārītu olu, lociņus, krējumu.

Komentāri