Dažādi olu salāti, gatavo ar prieku!

фото

Woman | 2014. gada 20. aprīlī plkst. 09:52

Vienkāršākā variantā pāri palikušās Lieldienu olas var izmantot salātos, skābeņu zupā, pagatavot siļķi kažokā, vai izmantot viltotajā zaķī. Iesakam dažas receptes, kādus salātus pagatavot.

Olu un svaigu lociņu salāti

фото

Nepieciešams:

  • olas
  • loki
  • tomāts
  • zaļie zirnīši
  • sāls
  • majonēze

Sagriež cieti vārītas olas, tomātu, lokus. Liek traukā, pievieno zaļos zirnīšus, sāli, majonēzi. Visu sajauc un ēd.

Tunča un olu salāti

фото

Nepieciešams:

  • tuncis savā sulā
  • konservēti zaļie zirnīši
  • cieti vārītas olas
  • zaļie lociņi (var arī nedaudz sasmalcinātu sīpolu)
  • majonēze
  • sāls

Visas sastāvdaļas sajauc traukā, daudzums atkarīgs no individuālajām vēlmēm, taču tuncim vajadzētu būt galvenajai sastāvdaļai.

Olu un Rokforas siera mērce

фото

Nepieciešams:

  • 6 lielas cieti vārītas olas
  • 1,5 tases sasmalcināta Rokforas siera
  • 1 tējkarote svaigas citrona sulas
  • 1/3 krūzes jogurta bez piedevām
  • 3 smalki sasmalcināti sīpoli ar lokiem.

Virtuves kombainā vai blenderī sakuļ visas sastāvdaļas. Pasniedz mērci ar čipsiem vai grauzdiņiem.

Olu salāti ar jogurtu un āboliem

фото

Nepieciešams:

  • 2 āboli, apelsīns
  • 50 g jogurta bez piedevām
  • šķipsniņa karija
  • 100 g sālīta vai kūpināta laša
  • majonēze
  • 8 vārītas olas
  • melnie pipari
  • salāti
  • 1 tomāts
  • sāls

Mērcei: nomizo ābolus, sagriež mazos kubiciņos, sajauc ar jogurtu un majonēzi, pieber kariju, sāli un piparus. Sagriež kubiciņos olas un pieber sagatavotajai mērcei. Rotā ar salātu, pētersīļu lapām, laša un tomātu, olu šķēlītēm, apelsīna daiviņām.

Puravu salāti ar olu

фото

Nepieciešams:

  • 1 puravs
  • 1 svaigs gurķis
  • 200 g siera
  • 3 olas
  • sāls
  • majonēze

Puravu sagriež ripiņās, gurķi un olas kubiciņos, sieru uz rupjās sakņu rīves sarīvē. Visu ievieto traukā, pieber sāli, pievieno majonēzi un samaisa.

Komentāri