Recepte Lieldienām: Mohito putas ar vaniļas mērci!

фото

Woman | 2014. gada 18. aprīlī plkst. 15:55

Lieldienās var sevi palutināt ne tikai ar gardām kūkām un olām, bet arī ar veselīgo, bezalkoholisku mohito!

Mohito putas ar vaniļas mērci 4 personām

Nepieciešams:

  • Ūdens - 200 ml.
  • Piparmētra - 20 gr.
  • Laims - 2 gab.
  • Želatīns - 20 gr.
  • Cukurs - 40 gr.

Vaniļas mērce:

  • Piens - 300 ml.
  • Olas - 2 gab.
  • Milti - 1 tējkarote
  • Cukurs - 60 gr.
  • Vaniļjas cukurs - 15 gr.

Pagatavošana:

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno piparmētras un vāra uz lēnas uguns 2 – 3 minūtes, pēc tam atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pievieno laima sulu un uzbriedinātu želatīnu. Kad tas sāk sabiezēt - sāk putot gaisīgās putās un visu atdzesē.

Vaniļas mērce:

Katlā uzvāra pienu ar vaniļas cukuru, olas atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru un pievieno miltus. Saputotās olas pievieno pienam un visu maisa, kamēr mērce sāk biezēt.

Pasniegšana:

Vaniļas mērci atdzesē un liek porciju traukā, pa virsu liek saputotās putas. Dekorē ar piparmētras lapiņu un laima sukādēm.

Recepte: restorānu tīkls "Tex-Mex"

Komentāri