Nogaršo: Lieldienu buljons ar pīrādziņiem!, Mixnews.lv

Nogaršo: Lieldienu buljons ar pīrādziņiem!

фото

Woman | 2014. gada 18. aprīlī plkst. 17:24

Lieldienu galdā ir jābūt dažādiem ēdieniem. Tajā lieliski iederēsies arī buljons ar garšīgiem pīrādziņiem!

Lieldienu buljons

Nepieciešams:

  • 1,5-2 kg liellopu gaļas ar kauliem
  • 2 lieli burkāni
  • 1 kālis
  • Sīpols
  • Puravs
  • Pētersīļi un selerijas

Pagatavošana:

Liellopu gaļu ar kauliem aplej ar 5-6 litriem auksta ūdens, uzvāra uz ātras uguns. Kad buljons pāris reižu stipri uzvārījies, vāra uz lēnas uguns 3-4 stundas, pieliekot sagrieztus un apceptus burkānus un kāli. Tāpat neapceptus pieliek sīpolu, puravu, pētersīļus un seleriju.

Gatavu nostājušos buljonu viegli nolej no padibenēm, izkāš caur tīru drāniņu. Pasniedz ar pīrādziņiem vai citām piedevām.

Lieldienu pīrādziņi

фото

Nepieciešams:

Mīkla:

  • 1 glāze piena
  • 30 g sviesta
  • 1/2 kg miltu
  • Sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 20 g rauga

Pildījums:

  • 400 g žāvētas gaļas
  • 2 karotes tauku vai sviesta
  • 3 karotes buljona
  • 2 karotes skāba krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • 1-2 sīpoli

Pagatavošana:

Lai pagatavotu mīklu, pienu sasilda līdz 30°C, sakuļ ar pusi no miltiem, pieliek cukurā izkausētu raugu un kuļ, līdz mīkla kļuvusi vienlīdzīgi gluda, pārkaisa ar miltiem, noliek siltumā, lai norūgst. Uzrūgušai mīklai pieliek sviestu, sāli, atlikušos miltus, samīca, ļauj uzrūgt.

Lai pagatavotu pildījumu, sīpolus sakapā, apcep taukos brūnus, pieliek samalto gaļu, brīdi pasutina, pielej buljonu, pieliek krējumu, sāli, piparus, labi sajauc, atdzesē un pilda pīrādziņos.

Var pildījumam pievienot arī sēnes, vārītus rīsus vai biezpienu.

Recepte: mammamuntetiem.lv

Komentāri