Iespējams, garšīgākā Lieldienu maize un cepumi

фото

Woman | 2014. gada 19. aprīlī plkst. 12:31

Lieldienu galdā ir jābūt dažādiem ēdieniem. Tajā lieliski iederēsies arī Lieldienu maize un cepumi!

LIELDIENU MAIZE

Sastāvdaļas: 6 - 10 olu dzeltenumi 300 g sviesta 300 - 400 g cukura 100 g rauga 1 glāze salda krējuma 2 glāzes salda piena 2 kg miltu citrona miziņa 100 g žāvētas plūmes vai rozīnes

Pagatavošana: No piena, krējuma un puses miltu uzliek rauga mīklu, labi uzraudzē. Uzrūgušai mīklai pieliek ar cukuru saputotus olu dzeltenumus un sviestu, samīca ar atlikušajiem miltiem, beigās pieliekot žāvētas plūmes vai rozīnes un citrona miziņu, uzraudzē, saformē, ļauj uzrūgt un cep.

фото

LIELDIENU CEPUMI

Sastāvdaļas: 150 g sviesta 80 g riekstu 2 olas 150 g cukura 300 g miltu 1/2 paciņas cepamā pulvera, 1 karote skāba krējuma

Pagatavošana: Sviestu, cukuru un olas saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, samīca ar saputoto sviestu, pieliekot krējumu un kapātus riekstus, samīca, sarullē garenas stangas, sagriež slīpos gabaliņos, pārsmērē ar olu un cep.

Recepte: mammamuntetiem.lv

Komentāri