Latvijas slavenības cep mammām gardumus (FOTO)

фото

Woman | 2015. gada 8. maijā plkst. 12:11

Sabiedrībā zināmi cilvēki kopā ar AS “Rīgas Dzirnavnieks” maziniekmeistaru Edgaru Grāvīti par godu Māmiņdienai speciālā “Hercogs” meistarklasē cepa gardumus savām mammām.

фото

Kūku meistarklase ir dāvana visām mammām Latvijā un kalpos kā ideju vācele ikvienam, kā pārsteigt savu mammu viņām īpašajā dienā.

Meistarklasi vadīja “Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistars Edgars Grāvītis, kurš bija sagatavojis katram dalībniekam savu svētku recepti.

Savukārt meistarklases dalībnieki bija sadalījušies pāros un pēc iedotās receptes cepa auzu pārslu cepumus, šokolādes mafinus un kūkas, žūrijai prezentējot rezultātu.

Starp “Hercogs” meistarklases dalībniekiem bija Ieva Bondare, Samanta Tīna, Anna Lieckalniņa, Inese Lībiņa – Egnere, Indra Salcēviča, Gundega Skudriņa, brāļi Andris un Juri Šici, Jānis Romanovskis un Rihards Lepers. Par labākajiem Māmiņdienas kūku cepējiem tika atzīti visi dalībnieki.

фото

фото

фото

фото

фото

Meistarklasē tika cepti gardi pārsteigumi no “Hercogs” jaunajiem miltu maisījumiem - auzu pārslu cepumi un šokolādes mafini, kas ir ātri un ērti pagatavojumi pat iesācējiem.

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

Iedvesmojies no sabiedrībā zināmu cilvēku radošajām idejām un pārsteidz mammu ar paša ceptiem gardumiem. Receptēm nav jābūt sarežģītām, lai iepriecinātu mammu no sirds. Svarīgs ir noformējums.

Gardie šokolādes mafini ar dažādām cepurītēm

Uzcep šokolādes mafinus. Var izmantot jebkuru recepti, bet ērtībām var lietot arī “Hercogs” šokolādes mafinu jau gatavo miltu maisījumu. Miltu maisījumu ieber bļodā, pievieno 150 ml ūdens un 150 ml augu eļļu. Maisa mīklu, līdz tā kļūst viendabīga. Ielej mīklu mafinu veidnītēs (līdz pusei) un novieto tās uz restēm vai speciālajā mafinu cepšanas formā. Novieto restes krāsns vidusdaļā un cep 20 minūtes.

Krēmam izmanto 150 gr jebkura krēmsiera, kurā iemaisa 50 gr mīksta sviesta, un pūdercukuru. Kuļ 45 sekundes, līdz viss samaisījies. Cukura vietā iesakām izmantot pūdercukuru, jo tas masā neveido graudu gabaliņus. Interesantākai garšai pierīvē laima miziņu. Atdzisušus mafinus dekorē ar gardo krēmu. Iepilda konditorejas maisā un grezno mafinus ar cepurītēm, puķītēm un citiem zīmējumiem. Esi radošs un iedvesmojies no citu idejām!

Auzu pārslu cepumi ar Latvijas garšu

Vai zināji, ka no auzu pārslu cepumiem sanāk vienreizēji garšīga kārtainā deserta kūka?

Izcep no auzu pārslu cepumiem kūkas pamatni. Ja izmanto “Hercogs” auzu pārslu miltu maisījumus, tad jāieber bļodā miltu maisījumu, jāpievieno 1 sakultu olu un 160 g izkausēta sviesta. Visu sajauc līdz iegūst viendabīgu masu. Ņem tortes veidni (20 cm), kas izklāta ar cepampapīru. Veido vidēji plānu kūkas pamatni un cep aptuveni 20 minūtes. Izcep vairākas kūkas kārtas.

Latvijas garša mums saistās ar skābumu un Latvijas ogām. Tāpēc pamēģini šādu krēma recepti. Ņem veikalos nopērkamo kulinārijas biezpienu (mēs izmantojām “Rīgas Piena kombināta” ražoto “Kārums” kulinārijas biezpienu), kas ir skābāks un kas ļauj krēmam garšot pēc ogu jogurta. Liek klāt 100 g zemenes un pūdercukuru. Sastāvdaļas sakuļ līdz veidojas vienmērīga masa un liek starp kūkas kārtām un virs tām. Bagātīgi dekorē ar augļiem un ogām. Protams, krēmu var aizstāt ar putukrējumu.

Ja nevēlies cept lielu kūku, tad var veidot arī mazas kūciņas, liekot krēmu starp diviem cepumiņiem un virsū garnējot ar ogām. Var arī likt krēma cepurītes vienam cepumiņam.

фото

фото

Komentāri