Nosauc galvenās ēdienu tendences 2016.gadā

фото

Woman | 2016. gada 8. janvārī plkst. 12:11

Jauns gads nāk arī ar jaunām tendencēm ēdienu pasaulē. Ar ko nozīmīgs būs 2016.gads, stāsta restorānu un viesmīlības biznesa eksperte ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi Jeļena Kašina.

Modē nāk hibrīddārzeņi, piemēram, brokolini, kas ir brokoļa un ziedkāposta krustojums, kā arī Briseles kāpostu un kacenkāpostu krustojums.

Par iecienītām maltīšu sastāvdaļām kļūst selerijas, pastinaki un kolrābji, kas pasniegti visdažādākajos veidos.

Iecienītāks kļūst barības vielām bagāts buljons, kas tiek lietots kā ēdiens vai dzēriens.

Uzvaras gājienu turpina fermentēti produkti, piemēram, skābēti kāposti, gurķi jogurts un kefīrs, kas gatavoti ar dzīvām baktēriju kultūrām. Alternatīvas kviešu miltiem strauji kļūst pieprasītākas. Restorāni aizvien biežāk izmanto miltus, kas gatavoti no dažādiem pākšaugiem, kvinojas, griķiem, prosas, tefa, amaranta un riekstiem.

Patērētāji aizvien vairāk pieprasa ne tikai ar zāli barotu liellopu gaļu, bet arī ekoloģisku pienu, olas, jogurtu, sviestu, sieru.

Lielāks skaits cilvēku izmanto iespēju pasūtīt restorāna ēdienu mājās, nevis doties uz restorānu.

Izmaiņas piedzīvo bērnu ēdienkarte - tā kļūst ne tikai veselīgāka un sabalansētāka, bet arī garšīgāka un pikantāka.

Komentāri