Tēja no kafijas lapām apvieno labāko no abiem dzērieniem, Mixnews.lv

Tēja no kafijas lapām apvieno labāko no abiem dzērieniem

фото

Zinātne | 2013. gada 17. janvārī plkst. 18:18

Kas ir labāks dzēriens – tēja vai kafija? Meklējot atbildi uz šo jautājumu, zinātnieki ir atklājuši interesantu dzērienu: tēju, kas gatavota ko kafijas lapām, raksta ārvalstu prese.

Tā nav tik spēcīga kā kafija un tai piemīt piesātināta garša bez tējas rūgtuma. Šādā tējā ir daudz biolģisko savienojumu, kuri samazina diabēta un sirds slimību risku.

Dzērienā ir arī mazāk kofeīna un vairāk antioksidantu nekā tradicionālā tējā. Turklāt tai piemīt pretiekaisuma īpašības.

Londonas Karaliskā botāniskā dārza pētnieki un Monpeljē pilsētas speciālisti uzskata, ka kafijas koka lapas ir nepelnīti aizmirstas, jo cilvēki vairāk ir iecienījuši kafijas pupiņas. Patiesībā kafijas lapiņas ir daudz veselīgākas un vērtīgākas nekā pupiņas.

Zinātnieki izpētīja 23 dažādus kafijas augus un secināja, ka septiņos no tiem ir augsts magneferīna līmenis. Magneferīnam piemīt pretiekaisumu īpašības, tas samazina diabēta risku un aizsargā smadzeņu šūnas. Visvairāk tā ir "Arabikas" šķirnes kafijas lapās.

Ilustrācija: no vietnes factroom.ru

Komentāri